دسته‌بندی‌ها

توجه : تمامی مطالب این سایت از طریق ربات جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران توسط آیدی موجود در بخش تماس با ما، به ما اطلاع داده تا مطلب حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).
طرز تهیه آب زرشک تازه

طرز تهیه آب زرشک تازه

طرز تهیه آب زرشک خانگیآب زرشک خانگی و طبیعی یکی از انواع نوشیدنی هایی است که خواص بی نظیری برای سلامتی دارد. فصل پاییز مناسب ترین زمان برای خرید زرشک تازه و تهیه آب زرشک است. متاسفانه آب زرشک های آماده و صنعتی که در مغازه های مختلف فروخته می شوند، اصل نیستند، شما می توانید خودتان در خانه آب زرشک تهیه کنید و از فواید آن بهره ببرید. برای تهیه آب زرشک می توانید از زرشک پلویی و یا زرشک سیاه استفاده نمایید و با استفاده از دستور تهیه این بخش از نمناک این نوشیدنی ترش و خوشمزه را تهیه کنید.چگونه در خانه آب زرشک درست کنیمبرای تهیه آب زرشک می توانید از زرشک پلویی و زرشک سیاه استفاده کنید اما بهتر است از زرشک سیاه استفاده شود. حتی اگربه زرشک تازه دسترسی ندارید، از زرشک منجمد شده استفاده کرده و آب زرشک تهیه کنید.در صورتی که از زرشک تازه استفاده میکنید، ابتدا زرشک را از شاخه و برگ جدا کنید و به مدت 2 دقیقه آن را در آب بریزید و بهم بزنید، سپس آبکش کنید و سایر مراحل تهیه آب زرشک را انجام دهید.دو روش برای تهیه آب زرشک خانگیروش اول :در ظرفی غیر فلزی به مدت 24 ساعت زرشک ها را بخیسانید. برای خیساندن زرشک از ظروف شیشه ای استفاده کنید.به ازای هر 250 گرم زرشک 1 پیمانه آب اضافه کنید، اینگونه آب زرشکتان غلیظ می شود و می توانید هنگام نوشیدن به آن آب بیافزایید و یا به ازای هر 250 گرم زرشک 6 پیمانه آب اضافه کنید.درب ظرف را ببندید.زرشک و آب آن را پس از گذشت 24 ساعت داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید و آن را برای 30 ثانیه با دور متوسط، مخلوط نمایید.مخلوط کردن بیش از اندازه سبب خرد شدن کامل زرشک می شود، مخلوط کردن به اندازه ای لازم است که دانه های زرشک شکسته شوند و آب آنها خارج شود. اگر دانه های زرشک کاملا خرد شوند، جدا کردن تفاله از آب بسیار سخت است.برای جدا کردن تفاله زرشک محتویات درون مخلوط کن را از پارچه یا صافی ریز عبور دهید و با کمی فشردن همه آب را خارج کنید.آب زرشک آماده است و می توانید در بطری شیشه ای ریخته و آن را در یخچال بگذارید.روش دوم :برای تهیه آب زرشک به این روش :ابتدا زرشک ها را تمیز کرده و با آب سرد بشویید و در آبکش غیر فلزی بریزید.سپس زرشک ها را درون قابلمه ای پر از آب جوش بریزید و حرارت را ملایم کنید. مواظب باشید حرارت زیاد بر زرشک تاثیر منفی می گذارد و ممکن است سبب تلخی زرشک شود.درب قابلمه را ببندید.حرارت را پس از 10 دقیقه خاموش کنید.اجازه دهید محتویات قابلمه کمی سرد و خنک شوند.پس از خنک شدن محتویات قابلمه را از پارچه یا صافی ریز عبور دهید و زرشک ها را با دست بمالید و فشار دهید تا کاملا آب زرشک از آن ها جدا شوند.پس از به دست آمدن آب زرشک کاملا صاف و بدون تفاله آن را در بطری شیشه ای در بسته ریخته و در یخچال بگذارید.اگر هنگام مصرف احساس نمودید آب زرشکتان غلیظ است ، کمی به آن اب اضافه کنید و در صورتی که آب زرشک ترش بود می توانید مقداری نمک و یا شکر بسته به ذائقه خود به آب زرشک اضافه کنید.ماندگاری آب زرشکهمانطور که در این بخش از آشپزخانه نمناک اشاره شده است ماندگاری آب زرشک کوتاه است و در یخچال و در بطری شیشه ای حدود یک هفته است و به تدریج ترش، خراب و گازدار میشود.برای نگهداری آب زرشک برای مدت طولانی، آن را به نقطه جوش رسانده و از روی حرارت بردارید.برای اینکه همیشه آب زرشک تازه داشته باشید، زرشک تازه را فریز کرده و در طول سال به اندازه مصرف، آبگیری کنید.برای آبگیری زرشک چه نکاتی را رعایت کنیم؟می توانید برای آبگیری زرشک از زرشک کوهی یا زرک که دارای هسته و دانه بوده و طعم آن ترش مزه است، استفاده کنید. زرشک کوهی در رنگ های مختلفی مانند سیاه، صورتی، ارغوانی و زرد وجود دارند که هر کدام آنها طعم به خصوصی دارند. اغلب از زرشک با رنگ سیاه، صورتی و ارغوانی برای آبگیری استفاده میشود.پس از آبگیری آب زرشک را زیاد نجوشانید زیرا باعث تلخ شدن آن میشود و هم خواص آن از بین میرود.خواص آب زرشکمقدار مصرف آب زرشک در روزمقدار مصرف روزانه آب زرشک برای مقاصد مختلف متفاوت است:مصرف آب زرشک 1 لیوان صبح ناشتا و 1 لیوان شب، هنگام خواب برای درمان کبد مفید است.مصرف آب زرشک روزی سه فنجان، نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی برای کاهش وزن و لاغری، مفید است.مضرات آب زرشکآب زرشک دارای طبع سرد و خشک است و افراد دارای مزاج سرد باید در مصرف آن احتیاط کرده و از مصلح استفاده کنند.برخی افراد با مصرف آب زرشک ممکن است دچار عوارض جانبی مانند تهوع، اسهال، یبوست، درد و گرفتکی معده شوند.آب زرشک در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.کسانیکه سرفه های خشک می کنند نباید آب زرشک بخورند.مصرف زیاد آب زرشک به صورت روزانه توصیه نمی شود.کالری آب زرشکهر 240 میلی لیتر حدود یک لیوان آب زرشک طبیعی دارای 110 کالری میباشد.دستور تهیه جوشانده زرشکدر یک لیتر آب 20-10 گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را ریخته و آنرا بجوش بیاورید.سپس آنرا از روی اجاق بردارید و بگذارید برای مدت 10 دقیقه بماند.این جوشانده را صاف کنید و با شکر یا عسل شیرین کنید و میل نمایید.دستور تهیه شربت زرشکآب زرشک و آب سیب هر کدام 500 سی سی مخلوط کرده و با 250 سی سی آبلیمو و 500 گرم شکر مخلوط کنید و این مخلوط را آهسته حرارت دهید تا به قوام آید.{"@co ex ":"h ps://schema.o g/","@ ype":"C ea iveWo kSe ies"," ame": "طرز تهیه آب زرشک خانگی با طعم و رنگی متفاوت","agg ega eRa i g":{"@ ype":"Agg ega eRa i g"," a i gValue":"4.4","bes Ra i g":"5"," a i gCou ":"243"}}طرز تهیه آب زرشک خانگی به دو روش حرفه ای4.4243این مطلب مفید بود ؟21528

دلپزی » دانستنی های آشپزی » طرز تهیه آب زرشک و نحوه نگهداری آن دانستنی های آشپزی طرز تهیه آب زرشک و نحوه نگهداری آن سرآشپز دلپزی4 دیدگاه6 دقیقه مطالعه

طرز تهیه آب زرشک تازه

آب زرشک را میتوان از زرشک تازه یا از زرشک تازه ی فریز شده، تهیه کرد. فصل پاییز زمان عرضه زرشک تازه است. برای داشتن آب زرشک خانگی در طول سال، 2 راه وجود دارد: آبگیری زرشک تازه در فصل پاییز و رساندن به نقطه جوش برای جلوگیری از خراب شدن؛ فریز کردن زرشک تازه و آبگیری آن در زمان مصرف. زرشک گیاهی پر خاصیت است و علاوه بر میوه زرشک، ریشه و برگ های زرشک نیز در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد. زرشک دارای ماده ارزشمندی به نام بربرین ( Be be i e ) است که خواص دارویی فراوانی دارد. برگرفته از مطلب خواص زرشک طرز تهیه آب زرشک خانگی تهیه آب زرشک ( ba be y juice ) در منزل بسیار آسان است. بنابراین بهتر است حتی در صورتی که به زرشک تازه دسترسی ندارید، از زرشک منجمد شده استفاده کرده و بجای انواع آماده و صنعتی، آنرا در خانه تهیه و نوش جان کنید. طرز تهیه آب زرشک برای زرشک تازه یا فریز شده، یکسان است. اگر از زرشک تازه استفاده میکنید، ابتدا زرشک را از شاخه و برگ جدا کنید. پس از پاک کردن و برای شستن زرشک، به مدت 2 دقیقه آن را در آب بریزید و بهم بزنید، سپس آبکش کرده و روی آن آب بگیرید. اگر زرشک تازه را از قبل فریز کرده و یا زرشک تازه ی فریز شده یا به اصطلاح زرشک تازه منجمد خریداری کرده اید که احتمالا پاک شده و شسته شده هستند. بقیه مراحل مشابه است. چگونه در خانه آب زرشک درست كنيم ابتدا باید زرشک را به مدت 24 ساعت در ظرفی غیر فلزی بخیسانیم. اگر تمایل دارید غلیظ باشد و در زمان میل کردن، به آن آب اضافه کنید، به ازای هر 250 گرم زرشک 1 پیمانه آب اضافه کنید. در غیر اینصورت باید مطابق طرز تهیه آب زرشک در طب سنتی ، عمل کرده و به ازای هر 250 گرم زرشک 6 پیمانه آب اضافه کنیم. بهتر است از ظروف شیشه ای برای خیساندن زرشک استفاده شود. حتما در ظرف را ببندید. بعد از 24 ساعت، زرشک و آب آن را داخل مخلوط کن یا غذاساز میریزیم و برای 30 ثانیه با دور متوسط، آن را مخلوط میکنیم. در این مرحله میخواهیم دانه های زرشک شکسته شوند و آب آنها خارج شود. مخلوط کردن بیش از اندازه سبب خرد شدن کامل زرشک شده و جدا کردن تفاله از آب را تقریبا غیر ممکن میکند. سپس از پارچه یا صافی ریز عبور میدهیم تا تفاله از آب جدا شود. با کمی فشردن همه آب را خارج کنید. ماندگاری آب زرشک ماندگاری آب زرشک در یخچال و در بطری شیشه ای حدود یک هفته است و به تدریج ترش، خراب و گازدار میشود. اگر قصد دارید برای مدت طولانی نگهداری کنید، آن را به نقطه جوش رسانده و از روی حرارت بردارید. البته بهتر است زرشک تازه را فریز کرده و در طول سال به اندازه مصرف، آبگیری کنید. حرارت دادن ممکن است از خاصیت آب زرشک کم کند. برای آبگیری زرشک چه نکاتی را رعایت کنیم؟ معمولا از زرشک کوهی یا زرک که مخصوص آبگیری است تهیه میشود که با زرشک پلویی تفاوت دارد. زرشک کوهی دارای هسته و دانه بوده و طعم آن ترش مزه است ولی زرشک پلویی بی دانه و شیرین تر است. البته برای استفاده از خواص آب زرشک، از همه انواع زرشک تازه میتوان استفاده کرد. زرشک کوهی در رنگ های مختلفی وجود دارد. مثل سیاه، صورتی، ارغوانی و زرد که هرکدام آنها نیز طعم به خصوصی دارند. ولی برای آبگیری از زرشک با رنگ سیاه، صورتی و ارغوانی استفاده میشود. دقت کنید پس از آبگیری زیاد نجوشانید زیرا هم باعث تلخ شدن میشود و هم خواص آن از بین میرود. خواص آب زرشک خواص آب زرشک بسیار زیاد است به همین علت توصیه میشود در طول سال مورد مصرف قرار گیرد. طب سنتی اعتقاد زیادی به زرشک دارد بعلاوه تحقیقات زیادی در این مورد در کشورهای دیگر نیز انجام شده است. نتایج تحقیقات، خواص آب زرشک برای لاغری ، برای کبد ، برای پوست ، برای تصفیه خون برای آلزایمر و همچنین خواص ضد باکتریایی آن را مورد تایید قرار داده اند. میتوانید با افزودن غذاهایی مانند خورشت زرشک به برنامه غذایی، از فواید آن بهره مند شوید. .IRPP_bu o , .IRPP_bu o .pos ImageU l , .IRPP_bu o .ce e ed- ex -a ea { mi -heigh : 86px; posi io : ela ive; } .IRPP_bu o , .IRPP_bu o :hove , .IRPP_bu o :visi ed , .IRPP_bu o :ac ive { bo de :0!impo a ; } .IRPP_bu o { display: block; a si io : backg ou d-colo 250ms; webki - a si io : backg ou d-colo 250ms; wid h: 100%; opaci y: 1; a si io : opaci y 250ms; webki - a si io : opaci y 250ms; backg ou d-colo : #2C3E50; box-shadow: 0 1px 2px gba(0, 0, 0, 0.17); -moz-box-shadow: 0 1px 2px gba(0, 0, 0, 0.17); -o-box-shadow: 0 1px 2px gba(0, 0, 0, 0.17); -webki -box-shadow: 0 1px 2px gba(0, 0, 0, 0.17); } .IRPP_bu o :ac ive , .IRPP_bu o :hove { opaci y: 1; a si io : opaci y 250ms; webki - a si io : opaci y 250ms; } .IRPP_bu o .pos ImageU l { backg ou d-posi io : ce e ; backg ou d-size: cove ; floa : igh ; ma gi : 0; paddi g: 0; wid h: 30%; } .IRPP_bu o .ce e ed- ex -a ea { floa : lef ; wid h: 70%; paddi g:0; ma gi :0; } .IRPP_bu o .c aTex { bo de -bo om: 0 solid #fff; colo : #FFFFFF; fo -size: 13px; fo -weigh : bold; ma gi : 0; paddi g: 0; } .IRPP_bu o .pos Ti le { colo : #ECF0F1; fo -size: 16px; fo -weigh : 600; ma gi : 0; paddi g: 0; wid h: 80%;display: i li e-block;floa : igh ; } .IRPP_bu o .c aBu o { backg ou d: #27AE60; colo : #FFFFFF; bo de : o e; bo de - adius: 3px; box-shadow: o e; fo -size: 14px; fo -weigh : bold; li e-heigh : 26px; ma gi : 18px 14px 18px 14px; moz-bo de - adius: 3px; paddi g: 12px 0; ex -alig : ce e ; ex -deco a io : o e; ex -shadow: o e; webki -bo de - adius: 3px; posi io : absolu e;floa : lef ;paddi g: 5px 3%;wid h: au o;lef : 0; op: 8px; } .IRPP_bu o :hove .c aBu o { backg ou d: #2ECC71; } .IRPP_bu o .ce e ed- ex { display: able; heigh : 86px; paddi g:0; ma gi :0; paddi g-lef : 0px!impo a ; op: 0;wid h: 100%; } .IRPP_bu o .IRPP_bu o -co e { display: able-cell; ma gi : 0; paddi g: 0; paddi g- igh : 10px; posi io : ela ive; ve ical-alig : middle; wid h: 100%; } .IRPP_bu o :af e { co e : ""; display: block; clea : bo h; } خورشت زرشکبازدید برای آگاهی بیشتر به مطلب خواص زرشک مراجعه کنید. در آن مطلب نحوه فریز کردن زرشک – که البته بسیار ساده است – نیز توضیح داده شده است. .IRPP_bu o , .IRPP_bu o .pos ImageU l , .IRPP_bu o .ce e ed- ex -a ea { mi -heigh : 86px; posi io : ela ive; } .IRPP_bu o , .IRPP_bu o :hove , .IRPP_bu o :visi ed , .IRPP_bu o :ac ive { bo de :0!impo a ; } .IRPP_bu o { display: block; a si io : backg ou d-colo 250ms; webki - a si io : backg ou d-colo 250ms; wid h: 100%; opaci y: 1; a si io : opaci y 250ms; webki - a si io : opaci y 250ms; backg ou d-colo : #2C3E50; box-shadow: 0 1px 2px gba(0, 0, 0, 0.17); -moz-box-shadow: 0 1px 2px gba(0, 0, 0, 0.17); -o-box-shadow: 0 1px 2px gba(0, 0, 0, 0.17); -webki -box-shadow: 0 1px 2px gba(0, 0, 0, 0.17); } .IRPP_bu o :ac ive , .IRPP_bu o :hove { opaci y: 1; a si io : opaci y 250ms; webki - a si io : opaci y 250ms; } .IRPP_bu o .pos ImageU l { backg ou d-posi io : ce e ; backg ou d-size: cove ; floa : igh ; ma gi : 0; paddi g: 0; wid h: 30%; } .IRPP_bu o .ce e ed- ex -a ea { floa : lef ; wid h: 70%; paddi g:0; ma gi :0; } .IRPP_bu o .c aTex { bo de -bo om: 0 solid #fff; colo : #FFFFFF; fo -size: 13px; fo -weigh : bold; ma gi : 0; paddi g: 0; } .IRPP_bu o .pos Ti le { colo : #ECF0F1; fo -size: 16px; fo -weigh : 600; ma gi : 0; paddi g: 0; wid h: 80%;display: i li e-block;floa : igh ; } .IRPP_bu o .c aBu o { backg ou d: #27AE60; colo : #FFFFFF; bo de : o e; bo de - adius: 3px; box-shadow: o e; fo -size: 14px; fo -weigh : bold; li e-heigh : 26px; ma gi : 18px 14px 18px 14px; moz-bo de - adius: 3px; paddi g: 12px 0; ex -alig : ce e ; ex -deco a io : o e; ex -shadow: o e; webki -bo de - adius: 3px; posi io : absolu e;floa : lef ;paddi g: 5px 3%;wid h: au o;lef : 0; op: 8px; } .IRPP_bu o :hove .c aBu o { backg ou d: #2ECC71; } .IRPP_bu o .ce e ed- ex { display: able; heigh : 86px; paddi g:0; ma gi :0; paddi g-lef : 0px!impo a ; op: 0;wid h: 100%; } .IRPP_bu o .IRPP_bu o -co e { display: able-cell; ma gi : 0; paddi g: 0; paddi g- igh : 10px; posi io : ela ive; ve ical-alig : middle; wid h: 100%; } .IRPP_bu o :af e { co e : ""; display: block; clea : bo h; } خواص زرشک و روش نگهداری زرشک تازهبازدید آب زرشک را چه موقع بخوریم + مقدار مصرف آب زرشک در روز مقدار مصرف روزانه آب زرشک و همچنین بهترین زمان مصرف آن، برای مقاصد مختلف متفاوت است: برای درمان کبد، بهترین زمان مصرف 1 لیوان صبح ناشتا و 1 لیوان شب، هنگام خواب است. برای کاهش وزن و لاغری ، روزی سه فنجان ، نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی میل شود. مضرات آب زرشک آب زرشک طبع سرد و خشک دارد و افراد دارای مزاج سرد باید در مصرف آن احتیاط کرده و از مصلح استفاده کنند. در دوران بارداری و شیردهی باید با هماهنگی پزشک مصرف شود. مصرف آب زرشک ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی مانند تهوع، اسهال، یبوست، درد و گرفتکی معده ایجاد نماید. در صورت مشاهده عوارض میبایست مصرف آن متوقف شود. کالری آب زرشک هر 240 میلی لیتر حدود یک لیوان آب زرشک طبیعی دارای 110 کالری میباشد. کالری توسط یکی از شرکت های تولید کننده محصولات طبیعی اعلام شده است. در پایان این مطلب درخواست داریم اگر نکات دیگری در مورد طرز تهیه آب زرشک میدانید با ما در ارتباط باشید تا این مطلب را کاملتر در اختیار کاربران آشپزی دلپزی قرار دهیم.

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب